fbpx

Van de stranden van de Algarve tot de adembenemende bergen in het noorden, Portugal is een land van contrasten. Daartussen liggen groene uiterwaarden, glooiende vlaktes en kurkbossen, wetlandreservaten … Het oosten is droog en continentaal, het westen milder, door de oceaan beïnvloed, groener, vooral het weelderige noordwesten. Tegenwoordig is het land als nooit tevoren verbonden en verenigd door mooie nieuwe wegen – slechts één teken van de welvaart die zich vanaf eind jaren ’80 over Portugal heeft verspreid. Maar traditie ligt nog steeds in het hart van Portugal. Gezinnen brengen samen tijd door, eten lange maaltijden samen. Vrienden genieten van festivals, dansen, fado, cafécultuur en uit eten gaan.

Eten en wijn zijn van fundamenteel belang. Af en toe een modern restaurant apart, traditie regels: stevige porties van lokale gerechten, vlees, ham en worst, wild in het seizoen, prachtige vis en zeevruchten, de geliefde kabeljauw , overvloedig brood, rijst en aardappelen en een fles olijfolie olie altijd in de aanslag. Dessert is verplicht -1001 heerlijke combinaties van eierdooiers met suiker: veel suiker.

De wijnboeren in Portugal zijn in één opzicht even conservatief geweest – trouw blijven aan hun druiven. En geen wonder! De variëteiten van Portugal zijn uniek, met opzichzelf verschillende smaken. Maar qua kwaliteit is er nooit op traditionele lauweren gelet. Een kwarteeuw aan investeringen, opleiding, ruimdenkendheid en flair heeft gezorgd voor een explosieve verandering. Keuze is ook vermenigvuldigd. Naast co-operaties en grote bedrijven, maken ontelbare landgoederen nu hun eigen onderscheidende wijnen.

Terroir is zo divers. Van noord naar zuid, van oost naar west, van berg tot maritieme wijngaarden, warm en droog of koel en groen. In elke stijl, van bruisen tot port, van frisse droge witte wijnen tot elegante rode wijnen, op zoveel verschillende manieren, zijn Portugese wijnen uniek.

 

Portugese wijnen online bestellen

Portugese wijn in de supermarkten

In een aantal warenhuizen, Delhaize, AH, Jumbo en Colruyt kan je reeds Portugese wijn terugvinden. Onze ,Vinha Do Cercado – Portugese wijn kan je in regio Antwerpen voorlopig enkel online bestellen. We leveren onze Portugese wijn persoonlijk af in Turnhout, Mol, Kasterlee, Herentals.

Voor grotere orders maken we je graag een offerte op maat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0